Althobo bij Rossini

Gepubliceerd op 02 november 2022

In de aanloop naar een concert van het Antwerp Symphony Orchestra krijgen 33 leerlingen van de Jenaplanschool (Mortsel) en 70 leerlingen van het Oogappeltje (Wommelgem) workshops dans en muziek.

Op 7, 8 en 10 november zijn onze artiesten Dries De Maeyer (muziek) en Yentl De Werdt (dans) met hen aan het werk. 

Thema: de ouverture van Willem Tell, gecomponeerd door Gioachino Rossini.

Tijdens het openingsdeel van deze opera worden ze wakker in een Zwitsers berglandschap, horen ze pletsende regendruppels en schrikken ze van het kletterende onweer. Gelukkig stelt de melodie van de althobo hen gerust …

Als kers op de taart gaan de kinderen een repetitie van deze ouverture bijwonen in de Koningin Elisabethzaal op 15 november, met achteraf een meet and greet met de muzikanten.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken