Antwerpen Vertelt Wondere Pluim MAS-verhalen

Gepubliceerd op 02 november 2022

Schrijf en leesplezier met De Wondere Pluim, het MAS, Antwerpen Vertelt en Kunstendag voor kinderen.

De Wondere Pluim en het MAS hebben al enkele jaren een fijne samenwerking. De schrijvende kinderen kunnen zich laten inspireren door erfgoedobjecten uit de MAS-collectie die een maandje gaan logeren in Wondere Pluim-scholen. Uit die verhalen kies het MAS elk jaar zes winnaars die een plaatsje krijgen in het museum.

In het kader van Antwerpen Vertelt en de Kunstendag voor Kinderen brengen de schrijvers van de winnende MAS-verhalen hun creatieve hersenspinsels live.

Laat u ontroeren, verbazen en lachen en lees hier meer.


Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken