Artivisme bepaalt verder e.co.lect-traject

Gepubliceerd op 16 mei 2023

Dinsdag 23 mei is een belangrijke dag voor e.co.lect.

Dan brengt De Veerman kunstenaars samen in een artivistisch traject om samen de weg en het vervolg van e.co.lect te bepalen.


Artivisme, als in: een activistische daad stellen vanuit artistiek oogpunt, een artistieke praktijk en/of een artistiek medium.


Uitgangspunt die dag is het e.co.lect-lexicon om via improvisatie en experimenteren dit project op een participatieve manier verder te ontwikkelen.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken