Artivisme bepaalt verder e.co.lect-traject

Gepubliceerd op 01 februari 2023

Dinsdag 28 februari is een belangrijke dag voor e.co.lect.

Dan brengt De Veerman kunstenaars samen in een artivistisch traject om samen de weg en het vervolg van e.co.lect te bepalen.


Artivisme, als in: een activistische daad stellen vanuit artistiek oogpunt, een artistieke praktijk en/of een artistiek medium.


Uitgangspunt die dag is het e.co.lect-lexicon om via improvisatie en experimenteren dit project op een participatieve manier verder te ontwikkelen.


Gerelateerd

Worldmaking

Worldmaking

De Veerman neemt deel aan het Europees uitwisselingsproject “Worldmaking: Crafting Cultures With and For Young People”.

HandsFree

HandsFree

100 jongeren maken adaptatie van HandsFree

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken