Boeddhisme en Grieks-orthodoxe elementen

Gepubliceerd op 08 februari 2024

Aanleiding voor deze projectweek is de compositie The protecting veil, geschreven door John Tavener.

Een muziekstuk voor cello en strijkers dat op zondag 25 februari wordt uitgevoerd door Sylvia Huang, Matthew Barly en Young Belgian Strings.

De week voordien verdiepen onze Veermanartiesten Astrid Bossuyt, Marieke Berendsen en Jutta Troch zich samen met de zesdeklassers van K’do in de muziek van John Tavener. Hij verenigt daarin spiritualiteit en klankschoonheid met een modern idioom, en liet zich beïnvloeden door boeddistische en Griek-orthodoxe elementen.

Welkom op het toonmoment waarop de 18 kinderen hun creatieve antwoord hierop zullen voorstellen aan het grote publiek.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken