Change the Wor(l)d: doe een gift

Gepubliceerd op 02 december 2022

Jongeren willen hun steentje, en nog veel meer, bijdragen aan een betere toekomst. Een toekomst waarin duurzaamheid, ecologie, sociale verbintenis hand in hand gaan.

Change the wor(l)d is een tweedaagse workshop die we ontwikkelden voor de leerlingen in de derde graad van het secundair onderwijs. Jongeren die binnenkort hun middelbaar afronden en moeten beslissen hoe hun leven er zal uitzien. Willen ze verder studeren? De wereld ontdekken? De wereld veranderen? 

Jongeren zijn vragende partij voor deze workshop. Ze willen hun ideeën, emoties, en visie verwoorden via e.co.lect: nieuwe woorden en een taal bedenken om de klimaatproblemen te benoemen, bespreekbaar te maken en onder ogen te zien. 

We organiseren deze tweedaagse in coproductie met Destelheide. Enkel voor het verblijf en maaltijden vragen we een vergoeding aan de deelnemers. Alle andere kosten (workshops, twee kunstenaars, coördinatie) worden gedeeld door Destelheide en De Veerman. We botsen hier op een grens. Leerkrachten willen deelnemen, jongeren willen deelnemen, directies ondersteunen dit, maar er is geen budgettaire ruimte. 

Het verblijf en de maaltijden voor één jongere kosten 40 euro. Wil jij hen dit bezorgen? Stort 40 euro op BE81 7330 0332 6524 van De Veerman met de mededeling ‘Ik help mee'.
Je krijgt hiervoor een fiscaal attest (terugbetaling van 45%) Met 20 giften kunnen we Change the wor(l)d gratis aan een volledige klas aanbieden.


Dank alvast dat jij het belangrijk vindt dat jongeren bewuste keuzes maken voor hun toekomst, die van de planeet en zich inzetten voor onze duurzame toekomst. 

Meer over giften

Meer info over dit project


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken