Change the wor(l)d: workshop met de VUB-studenten Agogiek

Gepubliceerd op 14 oktober 2022

Studenten van de VUB-studenten Agogiek doen mee aan e.co.lect

Op 19 oktober geeft De Veerman een workshop aan de VUB-studenten Agogiek, voor het vak Culturele en artistieke actualiteit (prof. Elvira Crois). 80 studenten bedenken in drie groepen nieuwe e.co.lect-woorden en zullen het lexicon aanvullen. De workshops zijn een voorbeeld van een kunstpraktijk, gelinkt aan het actuele thema van biodiversiteitsvermindering, klimaatverandering en ecologische crisis.

Op 14 en 15 november storten de zesdejaars van de kunsthumaniora LUCA, School of Arts, Brussel zich op de klimaatproblematiek. Tijdens deze tweedaagse (incl. overnachting) wisselen verdiepende gesprekken, standpunten en wetenswaardigheden zich af met artistieke acties.

Scholen die geïnteresseerd zijn in een tweedaagse op 17 en 18 november of in februari 2023: lees hier meer info.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken