Combi middeleeuwen met recente pianomuziek

Gepubliceerd op 01 februari 2023

Alweer een bijzondere projectweek, geïnspireerd door pianist Jan Michiels en graindelavoix.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Zonnebloem werken vanaf 27 februari een hele week rond de Messe de Nostre Dame, dat op vrijdag 3 maart wordt uitgevoerd door Jan Michiels en graindelavoix.


Samen met drie muzikanten uit de kunstenaarspool van De Veerman (Jutta Troch, Astrid Bossuyt en Bram Van Weverberg) verdiepen ze zich in de middeleeuwse muziek en recente pianowerken. Ze maken hun eigen artistieke interpretatie, ontmoeten pianist Jan Michiels en besluiten hun creatieve muziekweek met een toonmoment voor het brede publiek.


Gerelateerd

Worldmaking

Worldmaking

De Veerman neemt deel aan het Europees uitwisselingsproject “Worldmaking: Crafting Cultures With and For Young People”.

HandsFree

HandsFree

100 jongeren maken adaptatie van HandsFree

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken