#Kunsteducatie

Dansen met Johann Sebastian Bach

Gepubliceerd op 31 januari 2022

Johann Sebastian Bach was voor het grootste deel van zijn leven ‘artist in residence’ bij de prins van Köthen, die muziek als zijn grootste hobby had en graag uitpakte met grote dansfeesten en bals. Bach componeerde bijgevolg heel veel danssuites: gigues, sarabandes, gavottes …

Van 5 tot 13 februari brengen een keure aan muzikanten in AMUZ de Bach-suites tot leven. Het is dé perfecte aanleiding om de zesdeklassers van basisschool de Musica (Antwerpen) hierin onder te dompelen.
Samen met drie muziek- en bewegingsartiesten uit de kunstenaarspool van De Veerman (Jutta Troch, Astrid Bossuyt en Tine Joris) ontdekken 25 kinderen van 31 januari tot 4 februari niet enkel de danssuites van Bach, maar ook de verschillende barokinstrumenten waarvoor hij deze suite geschreven heeft.
Op vrijdag 4 februari om 14 u delen de leerlingen hun eigen interpretatie en creatieve vertaling met een ruim publiek. Welkom!


Gerelateerd

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

Huis van Alijn

Huis van Alijn

Hoe kunnen jongeren een brug slaan tussen erfgoed en dagelijks leven? Een onderzoek naar educatieve mogelijkheden voor het secundair onderwijs

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken