#Kunsteducatie

Dansen met Johann Sebastian Bach

Gepubliceerd op 31 januari 2022

Johann Sebastian Bach was voor het grootste deel van zijn leven ‘artist in residence’ bij de prins van Köthen, die muziek als zijn grootste hobby had en graag uitpakte met grote dansfeesten en bals. Bach componeerde bijgevolg heel veel danssuites: gigues, sarabandes, gavottes …

Van 5 tot 13 februari brengen een keure aan muzikanten in AMUZ de Bach-suites tot leven. Het is dé perfecte aanleiding om de zesdeklassers van basisschool de Musica (Antwerpen) hierin onder te dompelen.
Samen met drie muziek- en bewegingsartiesten uit de kunstenaarspool van De Veerman (Jutta Troch, Astrid Bossuyt en Tine Joris) ontdekken 25 kinderen van 31 januari tot 4 februari niet enkel de danssuites van Bach, maar ook de verschillende barokinstrumenten waarvoor hij deze suite geschreven heeft.
Op vrijdag 4 februari om 14 u delen de leerlingen hun eigen interpretatie en creatieve vertaling met een ruim publiek. Welkom!


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken