De Wondere Pluim-jury’s: verzamelt u!

Gepubliceerd op 04 april 2024

Lezen, lezen en nog meer lezen geblazen deze maand voor de leesjury, de kinderjury en de MAS-jury.

Na de - meer dan vierhonderd, een record! - ouders die een allereerste selectie maakten uit de wonderlijke verhalen, is het nu de beurt aan de leesjury, de kinderjury en de MAS-jury! 

De leesjury leest in totaal maar liefst 1210 verhalen en selecteert daaruit 48 genomineerden.
En dan zijn er ook nog de 89 MAS-verhalen die door enthousiaste MAS-medewerkers zullen verslonden worden!

De genomineerde verhalen worden voorgelegd aan de professionele jury (Joke van Leeuwen, Maud Vanhauwaert, Dahlia Pessemiers, Kristien Dieltiens, Dimitri Bontenaken, Pierrette Coffree, An Pauwels, Valerie Eyckmans, Zainab Noor el Hejazi, Maral Mesghali en Michaël Vandebril) én naar de kinderjury (zo’n 280 kinderen uit niet-deelnemende Wondere Pluim-scholen).

Voor de kinderjury zoekt De Wondere Pluim nog leesduivels tussen de zes en twaalf jaar oud. Ken jij zo'n gevaarlijke boekenverslinder? Stuur dan een mail naar Laura


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken