#Cocreatie #Kunsteducatie

Duizend-en-een nacht in handen van jongeren

Gepubliceerd op 30 november 2023

Net voor de kerstvakantie werken de leerlingen van het laatste jaar middelbaar (kantoor en mode Wilfam uit Berchem) aan hun interpretatie van het concert Sheherazade dat ze in de Koningin Elizabethzaal hebben bijgewoond.

Ze worden hierbij artistiek begeleid door Astrid Haerens (literatuur), Frederik De Clercq (soundscape) en Wederik De Backer (podcast).


Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken