#Kunsteducatie

Een muzikale reis door de Brunettes

Gepubliceerd op 06 juni 2024

Geslaagde eerste editie van Barok con brio

De Veerman en Reinoud van Mechelen's A Nocte Temporis sloegen de handen in elkaar voor een nieuw project: Barok con brio. Artiesten van De Veerman namen kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar mee op een muzikale en bewegingsreis, geïnspireerd op de Brunettes.

Barok con brio
Barok con brio

De belevenissen van deze reis werden op een toonmoment gedeeld met het grote publiek. Bewegen, musiceren en vooral: plezier maken!

Reinoud Van Mechelen en zijn barokensemble A Nocte Temporis organiseren jaarlijks een reeks seizoensconcerten voor de inwoners van Boutersem en de wijde omgeving. Tijdens het slotweekend stond er onder meer een concert voor gezinnen op het programma.

Volgend jaar trekt Barok con brio naar Leuven. Een Leuvense klasgroep uit de derde graad van de lagere school mag zich aanmelden voor een projectweek in de week van 5 juni 2025. Bij vragen of interesse, neem je contact op met Laura.

Foto's en video door Lieven Bulckens


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken