Eigenzinnig componeren op Bach

Gepubliceerd op 14 november 2023

Johann Sebastian Bach blijft inspireren.

Ook het Nadar Ensemble dat op vrijdagavond 1 december in AMUZ vier eigenzinnige composities brengt waarin de grootmeester op verschillende manieren resoneert. Maar op diezelfde namiddag klinkt in AMUZ nog een andere resonantie. Die van de leerlingen van K’do, een muzische basisschool uit Antwerpen. Het is het toonmoment van hun projectweek. Samen met Charlotte Caluwaert, Bram Van Weverberg en Joeri Wens hebben deze 17 leerlingen zich verdiept in Bach en het Nadar Ensemble. Ze maakten eigen artistieke interpretaties, ontmoetten de muzikanten van het ensemble en tonen hun creaties voor een breed publiek.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken