Het Wondere Pluim jaar is begonnen!

Gepubliceerd op 02 december 2022

In november werd officiële aftrap gegeven voor de 21e editie van De Wondere Pluim in Antwerpen!

De leerkrachten van de 38 deelnemende scholen uit Antwerpen kwamen in november bij elkaar om inspiratie op te doen. Er werd met veel enthousiasme ideeën uitgewisseld.

Op 8 februari 2023 pennen de kinderen in Antwerpen weer met volle goesting hun fantasierijke vertelsels neer. Benieuwd naar welke knotsgekke, ontroerende of spannende, verhalen er dit jaar weer bij zullen zijn? Omcirkel alvast 27 mei in je agenda want dan is het feest in hetpaleis!

Kan je niet wachten om te lezen? Meld je dan aan voor het leescomité bij Laura.

Ook in de Brusselse Rand krijgt De Wondere Pluim trouwens een vervolg. Daar schrijven dit jaar op 15 februari kinderen uit elf verschillende scholen mee. Het slotfeest vindt plaats op 17 juni.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken