Inspireren voor duurzaam ruimtegebruik

Gepubliceerd op 10 januari 2023

Op 30 januari organiseert Omgeving Vlaanderen in Brussel een inspiratiedag voor Duurzaam Ruimtegebruik, met de focus op educatie.

Doelpubliek zijn educatoren, lerarenopleiders, organisaties die met scholen werken en jongerenorganisaties. Na de keynote van Bram Dewolfs (educator, leerkracht, activist en mede-oprichter van Urban Foxes & Academy for Urban Action), kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende inspirerende sessies. ’s Namiddags neemt De Veerman 12 deelnemers mee in de interactieve workshop Architelier.

Deelname aan deze inspiratiedag is gratis.


Gerelateerd

HandsFree

HandsFree

100 jongeren maken adaptatie van HandsFree

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken