Inspireren voor duurzaam ruimtegebruik

Gepubliceerd op 10 januari 2023

Op 30 januari organiseert Omgeving Vlaanderen in Brussel een inspiratiedag voor Duurzaam Ruimtegebruik, met de focus op educatie.

Doelpubliek zijn educatoren, lerarenopleiders, organisaties die met scholen werken en jongerenorganisaties. Na de keynote van Bram Dewolfs (educator, leerkracht, activist en mede-oprichter van Urban Foxes & Academy for Urban Action), kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende inspirerende sessies. ’s Namiddags neemt De Veerman 12 deelnemers mee in de interactieve workshop Architelier.

Deelname aan deze inspiratiedag is gratis.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken