Kermis met Stravinski

Gepubliceerd op 10 januari 2023

Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn na Igor Stravinski. Met zijn extatische balletmuziek schopte de visionaire Rus elke traditionalist tegen de schenen.

Op 28 januari speelt Lukáš Vondráček, gastpianist bij het ASO en winnaar van de Koningin Elizabethwedstrijd in 2016 het ballet Petroesjka van Igor Stravinski.

Een ballet dat het verhaal vertelt van een pop die tot leven komt en de luisteraar meeneemt naar de kermiswereld.

Dat zullen ook de 150 kinderen in de derde graad van Eindhout (Laakdal), de Kringeling (Haver) en het Laar (Zwijndrecht) ervaren.

Samen met de artiesten Wolf Govaerts (dans) en Dries De Maeyer (muziek) en onze kunsteducatieve stagiaire Maureen Wong, krijgen de kinderen in de aanloop naar het concert workshops muziek en dans.

Als sluitstuk van hun reis tussen de vele kermisfiguren van Stravinski, wonen ze op donderdag 26 januari een liverepetitie bij in de Koning Elisabethzaal in Antwerpen.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken