Muzikale lichaamscompositie voor 16-plussers

Gepubliceerd op 21 september 2023

Samen met DESINGEL organiseert De Veerman een projectweek voor jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs.

Samen met DESINGEL organiseert De Veerman een projectweek voor jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs.

Uitgangspunt is HandsFree, een compositie van 12 minuten met het lichaam als instrument.

Een uitgelezen kans voor jongeren die willen experimenteren met ritme, muziek en dans en zich een week willen onderdompelen in de wereld van de lichaamspercussie en de eindeloze mogelijkheden van klappen, zingen, stampen, beatboxen …

Gedurende deze week werken de jongeren samen met hun klas en artistieke begeleiders naar een eigen toonmoment van hun versie van HandsFree.

Inschrijven kan bij Stefan.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken