#Kunsteducatie

Res-Sentir/Op de tast

Gepubliceerd op 04 februari 2022

Een onderzoeksproject over de zintuiglijke ervaringen die de beeldende kunsten en podiumkunsten toegankelijker en inclusiever maken.

De volgende twee jaar buigen de culturele bemiddelingsgroep 50 ° nord (en met hen: L’H du Siege, La Chambre d’Eau, Institut pour la Photographie, Le Fresnoy en Espace 36) en Netwerk Vitamine C (en met hen: De Veerman, Wilde Raven, Bamm!, Amandeo Kollectif en Cathy Paredis) zich over deze zintuigelijke kwestie.
We beginnen dit voorjaar alvast met vier studiebezoeken en ontmoetingen.

Deze kennisdeling en expertise-uitwisseling aan beide kanten van de taalgrens mondt in 2023 uit in een tweetalige publicatie en toolbox.


Gerelateerd

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

Huis van Alijn

Huis van Alijn

Hoe kunnen jongeren een brug slaan tussen erfgoed en dagelijks leven? Een onderzoek naar educatieve mogelijkheden voor het secundair onderwijs

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken