#Kunsteducatie

Schilderijententoonstelling van Moesorgski

Gepubliceerd op 15 november 2023

Meer dan honderd lagereschoolkinderen (tweede graad) uit het Oogappeltje in Wommelgem en de Heilige Familie in Berchem hebben een Grote Ontmoeting met het Antwerp Symphony Orchestra!

Uitgangspunt is de Schilderijententoonstelling van Moesorgski.

Samen met de artiesten Bart Van Aken (muziek) en Eva Isselee (dans) werken de kinderen op school rond deze schilderijen en de muziek.

Als sluitstuk wonen ze op dinsdag 28 november een repetitie bij van dit concert.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken