#Kunsteducatie

Slotfeest De Wondere Pluim 2024

Gepubliceerd op 02 mei 2024

De prijsuitreiking van de Wondere Pluim

Prinsessen met een zwarte band in karate, een mol die zijn belofte niet houdt, schildpadden met grootheidswaanzin... De verhalen zijn verbluffend!

Slotfeest 2024
Slotfeest 2024

Onder meer Lies van Gasse, Brit Van Hoof en Jan Jaap van der Wal lazen op het slotfeest voor uit het spiksplinternieuwe Wondere Pluimboek met 80 geselecteerde verhalen.
Vervolgens nam het feest een versnelling: in de theaterzaal verzorgde Maud Vanhauwaert de presentatie. De prijs van de kinderjury werd dit jaar uitgereikt door niemand minder dan... de kinderjury zelf!

Stond op het programma:

  • de uitreiking van de Wondere Pluimen voor de verhalen die gekozen werden door de vakjury, de winnaars van de kinderjury én de winnaars van de MAS-jury
  • de liederen die singer-songwriter Amaryllis Uitterlinden gecomponeerd heeft op vier Wondere Pluim-verhalen
  • de uitreiking van de Wondere Pluim schooltrofee

Amaryllis Uitterlinden creëerde en bracht vier prachtige nummers gebaseerd op de verhalen van enkele winnaars. Ze koos de voor haar meest inspirerende teksten en gaf ze een nieuw, muzikaal bestaan. 'Al de kamers in mijn hoofd' is een aangrijpend verhaal over angst en liefde. Meer nummers beluisteren? Dat kan hier!


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken