Snuisteren in de muziekbibliotheek van Fasch, Telemann en Bach

Gepubliceerd op 14 oktober 2022

Nog een intense muziekweek in AMUZ, nog een fantastische editie van het project Kinderen worden als componisten geboren.

Musica Gloria, het ensemble van Nele Vertommen (hobo) en Beniamino Paganini (klavecimbel), bracht op vrijdag 7 oktober in AMUZ een feestelijk concert met werken uit de muziekbibliotheek van Fasch, Telemann en Bach. Hobo, fagot en klavecimbel speelden de hoofdrollen.

Het was een schitterend uitgangspunt voor onze muzikale artiesten Jutta Troch, Charlotte Caluwaerts en Dries De Mayer om de 15 kinderen van de Antwerpse stedelijke basisschool De Zonnebloem, mee te nemen op een muzikaal avontuur.

Op vrijdag 7 oktober deelden ze hun eigen interpretatie en creatieve vertaling met een ruim publiek.


Gerelateerd

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken