Snuisteren in de muziekbibliotheek van Fasch, Telemann en Bach

Gepubliceerd op 14 oktober 2022

Nog een intense muziekweek in AMUZ, nog een fantastische editie van het project Kinderen worden als componisten geboren.

Musica Gloria, het ensemble van Nele Vertommen (hobo) en Beniamino Paganini (klavecimbel), bracht op vrijdag 7 oktober in AMUZ een feestelijk concert met werken uit de muziekbibliotheek van Fasch, Telemann en Bach. Hobo, fagot en klavecimbel speelden de hoofdrollen.

Het was een schitterend uitgangspunt voor onze muzikale artiesten Jutta Troch, Charlotte Caluwaerts en Dries De Mayer om de 15 kinderen van de Antwerpse stedelijke basisschool De Zonnebloem, mee te nemen op een muzikaal avontuur.

Op vrijdag 7 oktober deelden ze hun eigen interpretatie en creatieve vertaling met een ruim publiek.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken