#Kunstparticipatie

Vaste stek in het Stadmuseum Lokeren

Gepubliceerd op 06 oktober 2023

Architelier, een interactief project dat zich buigt over de ideale leefomgeving met actuele topics, wordt een vast onderdeel van het Stadmuseum van Lokeren, dat volgende zomer zijn gemoderniseerde deuren opent.

Het Stadsmuseum kiest voor Architelier om de bezoekers (kinderen en families) bewust te maken van het feit dat wij met zijn allen een plek creëren en dat iedereen daaraan bijdraagt.

De vormgeving van Architelier krijgt een eigen stempel die past binnen het concept van het vernieuwde museum. Plaatselijke kunstenaars en lokale maatwerkbedrijven worden nauw betrokken bij de uitvoering.

In de aanloop naar de opening van het vernieuwde museum, enthousiasmeert De Veerman de Lokerse stadsdiensten (toerisme en museum) en de gidsen voor dit aanbod en volgt er een coachingtraject voor de begeleiders.


Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

My Inner Landscape

My Inner Landscape

De Veerman bundelt haar educatieve methodes en aanpak met deze van MAC’s en Mu.ZEE om een groter jongerenpubliek te bereiken door een participatief jongerentraject te ontwikkelen.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken