Vijfduizendvijfhonderd Antwerpse schrijvers

Gepubliceerd op 01 februari 2023

Op 8 februari gonst het van het schrijfplezier in 38 Antwerpse scholen

De kinderen kunnen zich laten inspireren door een MAS-erfgoedobject of door titels zoals de muis is verdwaald, de brug zonder einde, in de soep …

Begin maart lezen vierhonderd ouders alle verhalen en bepalen per school welke verhalen doorgaan naar de volgende ronde.

Spannend!

Daarna is het de beurt aan de leesjury.

Zin om in de paasvakantie enkele honderden verhalen te lezen en jouw favorieten in de groep te gooien? Mail naar Laura

Blokkeer ook zaterdagnamiddag 27 mei voor het feestelijk afsluitmoment in hetpaleis!


Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken