Worldmaking meets E.co.lect

Gepubliceerd op 02 december 2022

Het Europees project Worldmaking wil een platform bieden om na te denken over kunst als plaats van innovatie, over de relatie tussen de creatie van regels en waarden op de microschaal van performatieve of fantasierijke praktijken, en over de grotere wereld waarin we leven.

Deze tijdelijke gemeenschap van kunstenaars, jongeren en educatoren gaat in zijn tweede fase. Na een inspirerende uitwissselingsbijeenkomst van de kerngroep, is het tijd om inzichten en praktijken te delen met culturele en jeugdprofessionals uit het bredere veld. In deze fase richt het Worldmaking-project zich specifiek op het gebruik van digitale media en het creëren van microklimaten. Tijdens een online seminarie maken de deelnemers van de kerngroep vier rituele werelden: een zoom-performance, een online game, een video en een podcast. Het online game is een eerste experiment om een online versie van E.co.lect te ontwikkelen. Mail Rone voor meer info.


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken