Worldmaking: praktijkuitwisseling in Destelheide

Gepubliceerd op 01 februari 2023

Het Europees project Worldmaking gaat in zijn derde fase: een vierdaagse praktijkuitwisseling met een participatieve kunstenaar van De Veerman

Tijdens de week van 6 februari nodigt De Veerman de participatieve kunstenaar Fran Van Gysegem uit om in Destelheide verder te werken aan haar project Aardedragers. Gedurende vier dagen wordt ze gecoacht door de Europese professionals in artistieke praktijken om zo haar gevoeligheid voor de wereld die ons omringt op een participatief-artistieke manier vorm te geven. Fran Van Gysegem studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, werkt ook als illustrator en maakt eigen creaties en voorstellingen.


Over Aardedragers zegt ze: “Wat als we de aarde in verschillende stukjes verdelen en we iedereen een stukje aarde in handen geven om te dragen? De één een gebergte, de ander een oceaan. Zouden we ons dan niet mens, maar aardedrager noemen?”


Gerelateerd

Worldmaking

Worldmaking

De Veerman neemt deel aan het Europees uitwisselingsproject “Worldmaking: Crafting Cultures With and For Young People”.

HandsFree

HandsFree

100 jongeren maken adaptatie van HandsFree

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken