Worldmaking: praktijkuitwisseling in Destelheide

Gepubliceerd op 01 februari 2023

Het Europees project Worldmaking gaat in zijn derde fase: een vierdaagse praktijkuitwisseling met een participatieve kunstenaar van De Veerman

Tijdens de week van 6 februari nodigt De Veerman de participatieve kunstenaar Fran Van Gysegem uit om in Destelheide verder te werken aan haar project Aardedragers. Gedurende vier dagen wordt ze gecoacht door de Europese professionals in artistieke praktijken om zo haar gevoeligheid voor de wereld die ons omringt op een participatief-artistieke manier vorm te geven. Fran Van Gysegem studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, werkt ook als illustrator en maakt eigen creaties en voorstellingen.


Over Aardedragers zegt ze: “Wat als we de aarde in verschillende stukjes verdelen en we iedereen een stukje aarde in handen geven om te dragen? De één een gebergte, de ander een oceaan. Zouden we ons dan niet mens, maar aardedrager noemen?”


Gerelateerd

Barok con Brio

Barok con Brio

Een nieuw partnerschap tussen De Veerman en A Nocte Temporis

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

It breaks down a normal, typical big ensemble

Samenwerken?

Ben je een kunstenhuis op zoek naar publieksverbreding of -participatie, programma-ontsluiting, langdurige projecten? Wil je de kunstzinnige vakken een doordachte plaats geven in het curriculum van je school? Ben je benieuwd hoe jongeren vandaag kijken naar het verleden en via de kunsten je erfgoed kunnen ontsluiten voor een breder publiek? Ben je benieuwd hoe een duurzaam kunsteducatief of -participatief beleid er zou moeten uitzien? Wil je als gemeenschaps- of cultuurcentrum een plek zijn waar alle leefwerelden elkaar via de kunsten kunnen ontmoeten?  Ben je een kunstenaar op zoek naar ruimte en inhoudelijke ondersteuning?

Laten we samenwerken