Deelnemen

Tijdens onze projecten ontstaan nieuwe artistiek ervaringen en inzichten. Samen met kunstenaars onderzoeken we de kunsten en de maatschappelijke en planetaire realiteit waaruit ze zijn ontstaan en delen we onze ervaringen.

Werkt u met leerlingen uit de derde graad middelbaar in het Brusselse en zijn ze geëngageerd voor een duurzame wereld?

Wil u samen met hen eens grondig doorbomen over de klimaatcrisis, het werken aan een groter bewustzijn en uitnodigen tot actie?

Dan is de exclusieve workshop ‘Change the Wor(l)d’ wellicht iets voor jullie!

Samen met kunstenaars en onder begeleiding van De Veerman werken we twee dagen (incl. één overnachting) in het Vormingscentrum Destelheide rond klimaatverandering en ecologische crisis. 

Verdiepende gesprekken, uitwisseling van standpunten en wetenswaardigheden worden afgewisseld met artistieke actie: het bouwen aan een nieuw lexicon, een woordenboek met nieuwe woorden die uiting geven aan emoties en frustraties, maar die ook problemen bespreekbaar maken. Nadien worden de leerlingen uitgedaagd om hun nieuwe woorden te vertalen in artistieke creaties.

En daar blijft het niet bij: de nieuwe woorden worden gepubliceerd in een e.co.lect woordenboek dat samen geschreven wordt met de klimaatdichters én de artistieke creaties vormen samen een reizende en interactieve tentoonstelling.

Meer weten? Mail naar Rone Fillet en kijkt ondertussen naar dit filmpje.

Oproep deelnemende scholen e.co.lect!

Wil je graag deelnemen aan een van onze projecten? Schrijf je dan hier in op om als eerste op de hoogte gebracht te worden van nieuwe oproepen voor deelnemers. Iedereen is welkom: elke leeftijd, ervaringsniveau, taal, artistieke discipline,... Hoe meer verschillende soorten stemmen, talenten en ervaringen we samen kunnen brengen, hoe interessanter het project!

Schrijf je hier in op 'Deelnemers gezocht!'
Architelier

Heb je zelf een goed idee?

Heb je zelf een goed idee? Zoek je een partner om je kunstactiviteit met verschillende soorten deelnemers of doelgroepen waar te maken?

Bekijk hier hoe we kunnen samenwerken