Deelnemen

Change The Wor(l)d

Werkt u met leerlingen uit de derde graad middelbaar in het Brusselse en zijn ze geëngageerd voor een duurzame wereld? Wil u samen met hen eens grondig doorbomen over de klimaatcrisis, het werken aan een groter bewustzijn en uitnodigen tot actie? Dan is de exclusieve workshop ‘Change the Wor(l)d’ wellicht iets voor jullie!

Samen met kunstenaars en onder begeleiding van De Veerman werken we twee dagen (incl. één overnachting) in het Vormingscentrum Destelheide rond klimaatverandering en ecologische crisis. Verdiepende gesprekken, uitwisseling van standpunten en wetenswaardigheden worden afgewisseld met artistieke actie: het bouwen aan een nieuw lexicon, een woordenboek met nieuwe woorden die uiting geven aan emoties en frustraties, maar die ook problemen bespreekbaar maken. Nadien worden de leerlingen uitgedaagd om hun nieuwe woorden te vertalen in artistieke creaties. En daar blijft het niet bij: de nieuwe woorden worden gepubliceerd in een e.co.lect woordenboek dat samen geschreven wordt met de klimaatdichters én de artistieke creaties vormen samen een reizende en interactieve tentoonstelling. Meer weten? Mail naar Rone Fillet en kijk ondertussen naar dit filmpje.

Change the Wor(l)d

Heb je zelf een goed idee?

Heb je zelf een goed idee? Zoek je een partner om je kunstactiviteit met verschillende soorten deelnemers of doelgroepen waar te maken?

Bekijk hier hoe we kunnen samenwerken