#Kunstparticipatie

Berio voor lagereschoolkinderen

Met 360° Berio zet Muziekcentrum De Bijloke de spots op de Italiaanse veelzijdige componist Luciano Berio.

Drie muzikanten uit de artistieke biotoop van De Veerman (Bram Van Weverberg, Ward Ginneberge – beide accordeonisten – en Elisa Caluwaerts, zang) werkten gedurende een week met 44 leerlingen uit drie klassen (derde graad) van basisschool Mozaiek (Gent) rond het muziekstuk Twice Upon, van Luciano Berio. Deze compositie heeft als veelzeggende ondertitel: Theater without words fors six groups of children en schreef Berio om dit te laten uitvoeren door professionele muzikanten, samen met kinderen zonder artistieke voorkennis.

De muzikale vaardigheden die de kinderen samen met onze artiesten ontwikkelden, mondden uit in een interactie met de muzikanten van I SOLISTI en hun dirigent, Martijn Dendievel.

Het had de opmaat moeten worden voor een tweede werkweek met als hoogtepunt een concert in Muziekcentrum De Bijloke. Helaas werd de dirigent ernstig ziek en werden de werkweek en het concert uitgesteld.

Bekijk nu alvast de webtentoonstelling van MATRIX en lees het interview met Francis Pollet en Tijl Bossuyt over Twice Upon, muziektheater zonder woorden voor zes groepen kinderen.

  • coördinatie
  • Tijl Bossuyt
    Annemie Geerts

  • TAGS
  • Onderwijs

Meer nieuws

Berio voor lagereschoolkinderen

Met 360° Berio zet Muziekcentrum De Bijloke de spots op de Italiaanse veelzijdige componist Luciano Berio.

Gerelateerd

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

My Inner Landscape

My Inner Landscape

De Veerman bundelt haar educatieve methodes en aanpak met deze van MAC’s en Mu.ZEE om een groter jongerenpubliek te bereiken door een participatief jongerentraject te ontwikkelen.

Ecolect

Ecolect

Het project Ecolect combineert de kracht van taal, de kunsten en mensen om zo bij te dragen aan een transitie richting een duurzame, sociale, ecologische toekomst.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken