#Cocreatie #Kunsteducatie

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Het bijzondere aan HandsFree: het lichaam is een instrument! De manieren om met je lichaam te musiceren zijn talrijk: klappen, zingen, stampen, beatboxen…

HandsFree Antwerpen is een projectweek gericht op jongeren van de derde graad. We experimenteren met ritme, muziek en dans vertrekkend vanuit een compositie van twaalf minuten gemaakt door de Britse Anna Meredith en David Ogle. In de loop van vijf dagen werken de jongeren samen met coaches van De Veerman en het team van Anna Meredith in de Blauwe Zaal van DE SINGEL. Ze zetten hun lichaam in als instrument en krijgen stukken uit de originele HandsFree-compositie aangereikt die ze samen met de coaches naar hun hand zetten.

Op het einde van de projectweek staan de jongeren samen op de planken in DE SINGEL en zetten een prestatie neer om U tegen te zeggen.

Zin om deel te nemen met jouw klas/school? Dat kan! Contacteer Stefan.

  • coördinatie
  • Stefan Siffer

  • partners
  • DE SINGEL

Meer nieuws

Muzikale lichaamscompositie voor 16-plussers

Samen met DESINGEL organiseert De Veerman een projectweek voor jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs.

Gerelateerd

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken