#Cocreatie #Kunsteducatie

Museum in dialoog/Musée en Dialogue

Een podcastgesprek tussen museum en bezoekers om bestaande en toekomstige bezoeker nauwer te betrekken bij collectie.

De Koninklijke Musea Schone Kunsten van België hebben een grootschalig project lopen waarin ze in dialoog gaan met hun publiek. Museum in Dialoog/Musée en Dialogue wil de bestaande en toekomstige bezoeker nauwer betrekken bij de bestaande collectie en een artistieke inkijk geven hoe het publiek het museum in de toekomst wil beleven. 
In opdracht van de Evensfoundation en KMSKB maakt De Veerman samen met een groep gepassioneerde volwassenen een podcast voor de toekomstige bezoekers aan de permanente tentoonstelling Oude Kunsten.

Vier schilderijen vormden het uitgangspunt voor vier podcasts die museumbezoekers van alle leeftijden (25 tot 55 jaar) creëerden rond een bepaald thema.

  De teksten en scenario’s werden door de deelnemers bedacht, geschreven en ingesproken (in het Frans en het Nederlands) en de soundscapes werden door hen gezongen en/of gespeeld op de ut.

  De podcasts werden als Good Practice voorgesteld op de ICOM CECA-conferentie 

  • Artistieke Medewerkers
  • Wederik De Backer (audio)

  • coördinatie
  • Rone Fillet

  • partners
  • KMSKB
   Evensfoundation

  • TAGS
  • evensfoundation
  • Podcast

  Meer nieuws

  Museum in Dialoog/Musée en Dialogue: het proces

  De podcasts die De Veerman begeleidde voor het project Museum in Dialoog/Musée en Dialogue vormen een belangrijke stap in het traject dat KMSKB al meer dan dertig jaar bewandelen in hun zoektocht naar het in dialoog gaan met een ‘verhinderd publiek’.

  Beluister de podcast in het museum of online

  Op zondag 22 mei 2022 lanceert het KMSKB de podcasts tijdens 'Special Day Dotremont'

  Gerelateerd

  Winteracademie

  Winteracademie

  De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

  De Wondere Pluim

  De Wondere Pluim

  Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

  De Grote Ontmoeting

  De Grote Ontmoeting

  Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

  Heb je zelf een idee voor een project?

  Laten we samenwerken