#Kunstparticipatie

My Inner Landscape

De Veerman bundelt haar educatieve methodes en aanpak met deze van MAC’s en Mu.ZEE om een groter jongerenpubliek te bereiken door een participatief jongerentraject te ontwikkelen.

Dit doen we samen met 40 leerlingen uit het vijfde middelbaar (Petrus & Paulus Oostende, TSO – afdeling toerisme en het Lycée Provincial d’Enseignement Technique du Hainaut Saint-Ghislain, métiers d’arts).

Het jongerentraject omvat een gezamenlijke projectweek waar we afwisselend in MAC’s (Musée des Arts Contemporains, Hornu) en Mu.ZEE (museum voor moderne kunst, Oostende) zullen werken. Museumexperten zullen de jongeren inleiden in hun collectie van kunstenaars die zich door hun stad of regio lieten inspireren. In het verlengde hiervan verkennen ze de ‘inner landscape’ van de kunstenaar en exploreren diens kunstwerken.

In het kielzog van de kunstenaars zullen ook de jongeren hun inner landscape verkennen en vormgeven. Om hen te begeleiden engageerde De Veerman twee kunstenaars: Joyce Ruba (muzikant) en Libasse Ka (beeldend kunstenaar).

Het sluitstuk wordt een wederzijdse presentatie van eigen werk, in de schaduw van de grote meesters.

De opgedane inzichten en ervaringen bundelen we in een handig draaiboek voor musea die in de toekomst gelijkaardige projecten willen opzetten.

Begin dit jaar ontmoetten alle partners elkaar voor het eerst in het MAC’s en over enkele weken doen ze dit nog eens over in Mu.ZEE, om kennis te maken met het educatieve aanbod van beide musea. Daar worden ook de eerste kiemen gelegd voor het uitwisselingsprogramma met de leerlingen.

  • coördinatie
  • Annemie Geerts
    Rone Fillet

  • partners
  • MAC’s (Musée des Arts Contemporains, Hornu)
    Mu.ZEE (museum voor moderne kunst, Oostende)

Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

Berio voor lagereschoolkinderen

Berio voor lagereschoolkinderen

Met 360° Berio zet Muziekcentrum De Bijloke de spots op de Italiaanse veelzijdige componist Luciano Berio.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken