#Cocreatie #Kunsteducatie #Kunstparticipatie

Sharing Practice

Vanaf 2023 bouwen we aan een Sharing Practice die gericht is op organisaties en kunstenaars die hun educatieve, participatieve en cocreatieve kunstpraktijk willen verdiepen.

Tijdens de oneven jaren organiseren we deze Sharing Practice binnen onze biotoop van 10 à 15 (internationale) kunstenaars en participatieve kunstenorganisaties die voeling hebben met dit thema. Deze groep zal kennis, ervaring, methodieken en problematieken omtrent participatieve kunst, kunsteducatie en -participatie met elkaar delen.

Het participatieve uitwisselingsproces wordt telkens door een andere artiest gecureerd en/of begeleid. De uitwisselingen zijn gericht op het delen van de praktijk, reflectie (i.s.m. Etcetera) en innovaties.

Tijdens de even jaren nodigen we hen uit op Internationale Academies

  • coordinatie
  • Annemie Geerts

  • TAGS
  • Sharing Practice

Gerelateerd

Berio voor lagereschoolkinderen

Berio voor lagereschoolkinderen

Met 360° Berio zet Muziekcentrum De Bijloke de spots op de Italiaanse veelzijdige componist Luciano Berio.

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

e.co.lect

e.co.lect

Het project e.co.lect combineert de kracht van taal, de kunsten en mensen om zo bij te dragen aan een transitie richting een duurzame, sociale, ecologische toekomst.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken