#Kunsteducatie #Kunstparticipatie

The Times

THE TIMES is een forum voor jonge componisten. De jongeren worden gecoacht door professionele componisten en het eindresultaat wordt live uitgevoerd door het HERMESensemble in de concertzaal van AMUZ.

“Hoe klinkt de toekomst?”
Dat is de centrale vraag waarmee het allemaal begon en de drijfveer voor dit forum voor jonge componisten. 

Elk jaar bundelen HERMESensemble, De Veerman en AMUZ hun krachten voor dit wonderlijke traject waarvoor we jong talent (12 - 20 jaar) uitnodigen om nieuwe muziek te componeren. Als nieuwe generatie componisten hebben zij nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen.

THE TIMES, als forum, wil net dat bieden. In dit traject krijgt een nieuwe generatie componisten de mogelijkheid om hun composities te laten uitvoeren door professionele muzikanten en kunnen zo experimenteren met klanken.

De deelnemers worden in dit traject ook gecoached door professionele componisten. Het eindresultaat is een liveconcert dat doorgaat in de concertzaal van AMUZ. Van dit concert wordt een professionele opname gemaakt. Opnames van vorige edities kan je hier beluisteren en bekijken.

The Times 2018

THE TIMES is geen wedstrijd maar een forum voor jonge componisten waar elke deelnemer de kans krijgt om bij te leren en te evolueren. Deelnemers die niet geselecteerd werden, worden gestimuleerd om de repetities bij te wonen en krijgen feedback. Dit leidde in het verleden dikwijls tot nieuwe ervaringen, waardoor de deelnemers in een volgende editie wel geselecteerd werden. De repetities worden bovendien opengesteld voor alle geïnteresseerden die jong zijn en componeren.

Dit jaar viert The Times zijn vijftiende editie. Meer informatie vindt je hier!

THE TIMES is mogelijk gemaakt met de steun van de Stad Antwerpen

Jonge componisten hebben vooral nood aan experiment en samenwerking met professionele musici om hun persoonlijke stijl en vakmanschap verder te kunnen ontwikkelen.

The Times Academy

Times Academy onstond vanuit de schoot van The Times, waar na enkele jaren de nood ontstond voor een uitbreiding van de term jonge componisten. Met die nieuwste telg binnen dit forum richten De Veerman en de partners van dit project (HERMESensemble, AMUZ en Musica) zich tot jonge componisten die studeren aan de conservatoria van Antwerpen of Amsterdam.

The Times Academy is een ontwerpstudio en cocreatie-traject waarbij jonge componisten intensief samenwerken met de muzikanten van HERMESensemble, onder leiding van Benjamin Haemhouts. Componist Wim Henderickx ondersteunt de deelnemers tijdens hun werkproces. Geen stoomcursus, maar een duurzaam ontwikkelingsproces via een dialoog tussen musici.

Timing: vijf werksessies, gespreid over vijf maanden. Inclusief uitvoering van de nieuwe compositie in AMUZ door HERMESensemble.

Bekijk de The Times-website voor meer informatie en video's van The Times Academy.

The Times Academy 2018

The Times Academy is een project van De Veerman, AMUZ, Musica en HERMESensemble en werd mee mogelijk gemaakt met de steun van stad Antwerpen. 

 • Artistieke Medewerkers
 • Bram Van Camp (muziek)
  Mathias Coppens (muziek)
  Axelle Kennes (muziek)
  Benjamin Haemhouts (muziek)

 • coördinatie
 • Annemie Geerts

 • partners
 • AMUZ
  HERMESensemble
  Musica, Impulscentrum voor muziek

Meer nieuws

Toekomstmuziek in AMUZ op 5 maart

THE TIMES viert dit jaar zijn vijftiende editie:

Hoe klinkt de toekomst?

Ontdek de werken van tien componisten tussen 12 en 20 jaar op 27 februari in AMUZ.

Bekijk The Times 2021

Acht jongeren werden geïnspireerd door het leven: gaande van corona lockdowns tot Griekse muzes.

Acht jonge beloftes

De jongste is elf, de oudste achttien. Stuk voor stuk talenten die deze twaalfde editie van The Times kleuren.

Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken