Duurzaamheid en kunst. Lessen voor de basisschool

praktijkvoorbeeld / methodiek
Karel Moons (red.)

Duurzaamheid en kunst kunnen elkaar inspireren. Kinderen kunnen kunstenaars inspireren en kunstenaars ons onderwijs. Deze elementen vormden het vertrekpunt van ARTECO. Met negen basisscholen uit Vlaanderen, negen basisscholen uit het Zuiden en negen kunstenaars uit het Zuiden werd er twee jaar lang gewerkt en gedacht over deze inspirerende thema’s.

Deze publicatie vertelt hoe leerkrachten lessen kunnen maken over kunst en duurzaamheid. Er komen activiteiten aan bod waarmee een leerkracht de cultuur, de leefwijze, een kunstwerk of een kunstenaar uit gelijk welk land uit het Zuiden kan analyseren, lessen over duurzame ontwikkeling en activiteiten over communicatie met een school uit het Zuiden. Tot slot staan er ook negentien activiteiten en lessen in die door de leerkrachten in dit project zijn gemaakt. 

Dit is de 8ste publicatie binnen de reeks De Veerman bibliotheek: over kunst, educatie en participatie. Uitgegeven bij Garant.

Type: boek

ISBN: 978-90-441-3285-4

Aantal pagina's: 177

Prijs: € 25,60

Uitgever: Garant Uitgevers NV

Gerelateerd

Gift voor de toekomst

Gift voor de toekomst

Niet alle kinderen en jongeren hebben voldoende middelen om te participeren aan de kunsten. Niet alle scholen hebben financiële buffers om hun leerlingen te laten deelnemen aan onze fantastische creatieve uitdagingen. Niet al onze projecten worden ten volle ondersteund door de overheden.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.