Kunst-vak-werk

praktijkvoorbeeld / methodiek
Annemie Morbee - De Formulering

Wat kunstenaars en studenten van een vaktechnische school met elkaar gemeen hebben, is techniek. Technische onderlegdheid in materiaalkennis en hoe er mee om te gaan. Wat hen verschillend maakt, is hun specifieke kijk op het materiaal. In de beeldende kunst staat het verhaal en de betekenis centraal, in een vaktechnische opleiding is het eerder de functionele realisatie.

Deze beide zienswijzen met elkaar verzoenen, was de uitdaging die het Middelheimmuseum, De Veerman en SPIA (Stedelijke Polytechnisch Instituut Antwerpen) aangingen onder de noemer Bij-buurten op het Kiel, een project waarin we nieuwe groepen uit de buurt van het museum wilde aantrekken.
 
Kunst-vak-werk is de neerslag van deze verzoening, met als streefdoel bakens uit te zetten voor andere musea met 'moeilijk te bereiken doelgroepen' en voor scholen die de geijkte paden even willen verlaten. Het boek is opgevat als een handleiding die scholen, educatieve organisaties en publiekswerkingen de nodige handvatten wil aanreiken. Met inbegrip van de do's en don'ts en enkele schitterende voorbeelden.

Dit is de 3de publicatie binnen de reeks De Veerman bibliotheek: over kunst, educatie en participatie. Uitgegeven bij Garant.

Type: boek

ISBN: 9789044122442

Aantal pagina's: 71

Prijs: € 19

Uitgever: Garant Uitgevers nv

Gerelateerd

Res-Sentir/Op de tast

Res-Sentir/Op de tast

Beeldende kunsten en podiumkunsten via zintuiglijke ervaringen toegankelijker en inclusiever maken.

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.