PublicatiesDe Veerman wil zijn kennis en ervaringen over, met en door de kunsten met iedereen delen.
Reflecties, methodieken en praktijken worden in artikels, boeken of filmreportages vastgelegd.

Daarnaast is De Veerman een veelgevraagde spreker op nationale en internationale studiedagen en conferenties, waarop we met veel enthousiasme vertellen over onze  ‘good practices’.De kracht van een foto


De kracht van een foto

methodiek / theorie / reflectie
Hilde Braet

Hilde Braet, master cultuurwetenschappen en professioneel fotografe, werkt al heel lang projecten uit in een educatieve of helende context, waaronder ook enkele projecten met De Veerman. In haar studio of op locatie werkt ze met haar camera’s en mensen – scholieren, vrouwen boven de veertig, patiënten, ouders van verongelukte kinderen, … Samen met hun (zelf)portretten ontstaan er ook gedachten of discussies over identiteit, beeld, herinnering of geheugen.

Dit boek, waarin Braet haar ervaringen vertelt en met opnamen uit deze sessies illustreert, ontstond op de snijlijn van praktijk en theorie. Wat werkt er en hoe werkt het? 
Zowel doeners als denkers vinden er hun gading in over fotografie als middel voor de weerbaarheid van mensen. Het vertelt over de ervaringen van Hilde en haalt ook voorbeelden aan van andere artiesten.

Dit is de 7de publicatie binnen de reeks De Veerman bibliotheek: over kunst, educatie en participatie. Uitgegeven bij Garant.


#fotografie #methodiek #empowerment #cocreatie


Type: boek

ISBN: 9789044129380

Aantal pagina's: 151

Prijs: € 22,90

Uitgever: Garant Uitgevers nv

Link: website Garant Uitgevers nv