#Kunsteducatie

Huis van Alijn

Hoe kunnen jongeren een brug slaan tussen erfgoed en dagelijks leven? Een onderzoek naar educatieve mogelijkheden voor het secundair onderwijs

Samen met het Geheugen Collectief ontwikkelt De Veerman een nieuw educatief pakket voor de leerlingen van het secundair onderwijs die een bezoek brengen aan het Huis van Alijn.

71 leerlingen uit vier Gentse secundaire scholen (KSO, ASO, BSO, onthaalonderwijs), twee beeldende kunstenaars (stagiaires educatieve Master aan het KASK) en een gids van het museum exploreren hoe de bestaande collectie leerlingen van het secundair ten volle kan aanspreken. De Veerman neemt deze begeleiding op zich en zorgt voor de nodige input zodat het Geheugen Collectief een prikkelend pakket kan ontwikkelen.

  • co√∂rdinatie
  • Rone Fillet
    Tijl Bossuyt

  • TAGS
  • museum
  • Onderwijs
  • onderzoek

Meer nieuws

Jongeren in het Huis van Alijn

Op dinsdag 29 maart zijn Gentse leerkrachten uit het secundair onderwijs welkom in het Huis van Alijn om hun inbreng te geven aan een nieuw educatief pakket voor jongeren.

Gerelateerd

Handsfree Antwerpen

Handsfree Antwerpen

Ontdek wat je leerlingen allemaal in hun mars hebben tijdens onze projectweek lichaamspercussie: HandsFree Antwerpen.

Sheherazade

Sheherazade

Projectweek over empowerment, emancipatie en de kracht van de verbeelding voor de derde graad van het middelbaar. In samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra.

Winteracademie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken