#Kunsteducatie

Huis van Alijn

Hoe kunnen jongeren een brug slaan tussen erfgoed en dagelijks leven? Een onderzoek naar educatieve mogelijkheden voor het secundair onderwijs

Samen met het Geheugen Collectief ontwikkelt De Veerman een nieuw educatief pakket voor de leerlingen van het secundair onderwijs die een bezoek brengen aan het Huis van Alijn.

71 leerlingen uit vier Gentse secundaire scholen (KSO, ASO, BSO, onthaalonderwijs), twee beeldende kunstenaars (stagiaires educatieve Master aan het KASK) en een gids van het museum exploreren hoe de bestaande collectie leerlingen van het secundair ten volle kan aanspreken. De Veerman neemt deze begeleiding op zich en zorgt voor de nodige input zodat het Geheugen Collectief een prikkelend pakket kan ontwikkelen.

  • coordinatie
  • Rone Fillet
    Tijl Bossuyt

  • TAGS
  • museum
  • Onderwijs
  • onderzoek

Nieuws over Huis van Alijn

Jongeren in het Huis van Alijn

Op dinsdag 29 maart zijn Gentse leerkrachten uit het secundair onderwijs welkom in het Huis van Alijn om hun inbreng te geven aan een nieuw educatief pakket voor jongeren.

Gerelateerd

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

De Zomeracademie

De Zomeracademie

De Zomeracademie is een artistieke werkweek voor iedereen die intensief wil onderzoeken, experimenteren en creëren.

Internationale Academie

Internationale Academie

Deze internationale meerdaagse voor professionals staat in het teken van participatieve kunst en de kunst participatieve praktijk.

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken