#Kunsteducatie

Winteracademie

De Winteracademie is een artistieke meerdaagse voor creatie, experiment en uitwisseling.

Na 25 succesvolle edities van de Zomeracademie organiseren De Veerman en Destelheide voor het eerst een Winteracademie. Jawel, in volle coronacrisis, omdat het noodzakelijk is!

Creatie en uitwisseling voeren de hoofdtoon van deze eerste editie met als thema:
“Connect People (in coronatimes)”

In 2021 kan je kiezen uit vier ateliers met een beperkt aantal deelnemers, begeleid door 5 kunstenaars-coaches. 

 • 2D en 3D-collages: In dit atelier speel je met eigen beeldtaal en laat je je inspireren door anderen om een collage te creëren. 
  Kunstenaar-coach: Marie Van Praag
 • Theatre of experience – The performance as a game: Met dit atelier ontdek je de basisprincipes van deze nieuwe vormen van spel en ga je ermee experimenteren. Beschouw het als de introductie in een theatrale taal die tegelijkertijd oeroud en ook nieuw is.
  Kunstenaar-coach: Jean-Marie Oriot
 • Experimenteren en spelen met textiel en beeldende elementen: Een atelier waarin zowel textiele (ook ruimtelijk) als beeldende (fotografisch, geschilderd, getekend) creaties elkaar vinden in zeggingskracht en expressie. 
  Kunstenaar-coach: Anita Evenepoel 
 • Collectief tekenen: Dit atelier wil focussen op het (opnieuw) vinden en beleven van dit plezier, de durf en het graag willen brabbelen-kriebelen-lijnen en vormen tekenen. Het accent ligt hierbij op de tekentaal en hoe we samen kunnen tekenen.
  Kunstenaars-coaches: Willem Breynaert en Hallveig Agustsdottir
academie
 • Artiestiek Medewerkers
 • Marie Van Praag (beeld)
  Jean-Marie Oriot (theater)
  Anita Evenepoel (kostuumontwerp)
  Hallveig Ágústsdóttir (beeld, geluid, muziek)
  Willem Breynaert (beeldende kunsten, tekenen)

 • coordinatie
 • Tijl Bossuyt

 • partners
 • Destelheide – Hanenbos

Gerelateerd

De Wondere Pluim

De Wondere Pluim

Een literair schrijfgebeuren voor lagereschoolkinderen, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale actoren. Ontstaan in Antwerpen (2002) en ondertussen enthousiast overgenomen door Turnhout, Tongeren, de Brusselse Rand en Oostende.

De Grote Ontmoeting

De Grote Ontmoeting

Tijdens de workshops op school ontdekken honderden kinderen uit diverse Antwerpse lagere scholen de wereld van de klassieke muziek en verkennen ze via beweging en muziek de eigenheid van het muziekstuk dat ze zullen beluisteren bij Antwerp Symphony Orchestra.

Huis van Alijn

Huis van Alijn

Hoe kunnen jongeren een brug slaan tussen erfgoed en dagelijks leven? Een onderzoek naar educatieve mogelijkheden voor het secundair onderwijs

Heb je zelf een idee voor een project?

Laten we samenwerken