Biotoop

De Veerman is een biotoop van en voor participatieve kunstenaars, kunstenorganisaties en hun deelnemers en is daardoor voortdurend in beweging.

De Veerman onderzoekt en experimenteert voortdurend met nieuwe werkvormen, methodieken, samenwerkingsverbanden en laat zich bevragen en uitdagen door participanten, kunstenaars en alle spelers in de domeinen waarmee zij (samen)werkt.

We nodigen kunstenaars en kunstenorganisaties op verschillende manieren uit om hun participatieve kunstpraktijk te ontwikkelen in onze biotoop. Op deze manier bouwen we mee aan een dynamisch participatief kunstenveld.

architelier

Onze biotoop

Atelier 4711

Atelier 4711

De Veerman deelt haar thuishaven met kunstenaars, creatieve collectieven en kunstwerkers en is georganiseerd als een cohousing.

Residenten

Residenten

Sinds 2012 ondersteunt De Veerman jaarlijks twee kunstenaars die in huis hun participatieve kunstpraktijk willen onderzoeken, verbreden en verdiepen. Ze gaat met hen in dialoog, reflecteert vanuit de eigen expertise en geeft advies.

Kunstenaars

Kunstenaars

Ontmoet onze pool van kunstenaars die ons inspireert, uitdaagt en waarmee we samen het participatieve kunstenveld ontwikkelen.

Co-producenten

Co-producenten

De grote diversiteit aan partners en coproducenten geeft ons een groter bereik en draagvlak van en voor kunstparticipatie en een diepere verbinding met de sector en de samenleving.

Internationale Academie

Internationale Academie

Deze internationale meerdaagse voor professionals staat in het teken van participatieve kunst en de kunst participatieve praktijk.

Sharing Practice

Sharing Practice

Vanaf 2023 bouwen we aan een Sharing Practice die gericht is op organisaties en kunstenaars die hun educatieve, participatieve en cocreatieve kunstpraktijk willen verdiepen.

Wil je deel uit maken van onze biotoop?

Ben je een kunstenaar of kunstenorganisaties en wil je je participatieve kunstpraktijk ontwikkelen en je oeuvre te verdiepen in onze biotoop? Stel je dan even voor.

Neem contact met ons op